Élmények a közelben - Programajánlatok Szeleste környékén

Kőszegi Várszínház

 • Kőszegi VárszínházTávolsága a Szelestei Kastélytól 40 km.

Előadások, programok »

 • Előre egyeztetett időpontokban színházbuszt indítunk szállodánkból.
 • Színházbusz: 1000,- Ft/fő (minimum 12 fő esetén)

További információért forduljon recepciónkhoz a +36 95 565 001-es telefonszámon vagy a e-mail címen!

Sümegi Várjátékok

 • Sümegi várjátékokTávolsága a Szelestei Kastélytól 17 km.

A Sümegi Várjátékok az összefoglaló neve azoknak az idegenforgalmi és kulturális programoknak, amiket a várban az elmúlt években mutattak be, s melyek közül a 'Végvári Napok' a legkiemelkedőbb fesztivál.

A középkor gasztronómiai különlegességeit és szokásait felvonultató Középkori Lakomák háromféle változatát kínálják a vendégeknek, és a vacsorát mindig a Lovagteremben szolgálják fel.

További információk »

Fertőrákosi Barlangszínház

 • Fertőrákosi KőszínházTávolsága a Szelestei Kastélytól 60 km.

A felújított Fertőrákosi Barlangszínház 760 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, fűthető székekkel, megnövelt területű, modern színházi fény- és hangtechnikával ellátott színpaddal, föld alatti és felszíni kiszolgáló egységekkel rendelkezik.

További információk »

Léka Vára

 • Léka VáraTávolsága a Szelestei Kastélytól 50 km.

Az impozáns lékai vár egyedülálló környezetben, történelemmel átitatott múlttal és helyen, az Írott-kő Natúrpark gyönyörű tájába beágyazva rengeteg teret biztosít aktív kalandokra, kikapcsolódásra, szórakozásra kicsiknek és nagyoknak.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

 • Sárvári Gyógy- és WellnessfürdőTávolsága a Szelestei Kastélytól 15 km.

Felhőtlen szórakozást nyújtó fedett élményfürdő az egész családnak, kiváló gyógyvíz, izgalmakat rejtő kalandpark. Egy hely, ahol a család apraja-nagyja jól érzi magát! Az új családi élményfürdőt tágas folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnnyal. Itt már a legkisebbek is zavartalanul élvezhetik a pancsolás örömeit az év minden napján!

További információk »

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

 • Bükfürdő Gyógy- és ÉlménycentrumTávolsága a Szelestei Kastélytól 17 km.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum igazi paradicsom a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyók számára. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum 33 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel áll a vendégek rendelkezésére.

A gyógyulni vágyókat gyógyvizes medencék, gyógy- és wellness kezelések, gyógykúrák, nyugodt pihenés, a gyermekes családokat élmény- és gyermekmedencék, játszótér, beltéri és kültéri csúszdák, színes játékokkal felszerelt játszószoba, önfeledt játék és szórakozás várja, az aktív kikapcsolódást kedvelők sportpályák, úszómedencék és vidám szórakoztató programok közül választhatnak.

További információk »

Ölbői Horgásztó

 • Ölbői HorgásztóTávolsága a Szelestei Kastélytól 4 km.

Vas megyében, Sárvár és Szombathely között, Ölbő község határában található a közel 7 hektáros horgásztó és környéke, amely folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várja a horgászni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat!

A tóban fogható halak:

 • Ponty, amúr, csuka, harcsa, keszegfélék, arany és ezüstkárász, compó, tokhal, idény jelleggel afrikai harcsa, balin, Koi ponty, Busa, Süllő

További információk »

Familypark Neusiedlersee

 • Távolsága a Szelestei Kastélytól 60 km.

Ausztria legnagyobb családi parkja, mely 14 hektáron terül el a Fertő tó mellett.

További információk »

EO Oberwart

 • EO OberwartTávolsága a Szelestei Kastélytól 60 km.

Az EO bevásárlóközpont Oberwartban (Felsőőr) több mint 50 üzlettel, kimagasló gasztronómiai kínálattal és szolgáltatások egész sorával várja a shoppingolni, kikapcsolódni vágyókat.

További információk »

Savaria Történelmi Karnevál

Savaria Történelmi KarneválA karnevál Szombathelyen nem előzmények nélküli. A hatvanas években a város legismertebb eseménye volt, színpompás, látványos felvonulás keretében dolgozta fel az egykori Savaria alapításának és történetének főbb csomópontjait.
Maga a felvonulás kimondott népünnepélynek számított. Az emberek lelkesedése, a rájuk osztott szerepek átélésének élménye hívta életre néhány éven át újra és újra a rendezvényt.

Karneváltörténet

Kr. u. 50 körüli alapításakor a város a Colonia Claudia Savariensium, azaz a savariaiak Claudiusi Coloniája nevet kapta. Savaria méltóságát Plinius feljegyzései, a megőrződött római sírkövek, oltárok és más feliratok igazolják, melyek a városról, mint Pannónia fontos polgárjogú településéről tanúskodnak.

A közel 2000 éves Szombathely az antik Savaria története egyedülálló, hiszen ez az egyetlen város Magyarországon ( és a Kárpát-medencében is), amely megalapítása óta mind a mai napig lakott település. Fontos kereskedelmi út volt az őskori eredetu Borostyánkő-út, amely mellett Savaria jelentősége és ismertsége elsősorban híres szülötte, Szent Márton nyomán mindig töretlen volt. Dicső korszakát követően település jelentősége hosszú évszázadokon át háttérbe szorult, hajdanvolt szerepét csak a XVI. század végén szerezte vissza.

A millennium évében merész dologra vállalkozott Szombathely: a római Pannónia Provincia székhelyének mai leszármazottai 2000 augusztusának végén hatalmas, színes históriás játékkal emlékeztek meg városuk történetéről díszes történelmi kosztümökbe öltözve hívták életre a letunt korokat a római kortól az államalapításig.

2001-ben a Savaria Történelmi Karnevál a Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság pályázatán elnyerte a 3 évre szóló "A Nyugat-Dunántúli Régió Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai Rendezvénye címet. Közép-Európa legnagyobb historikus rendezvényét közel 100 000 ember felszabadult ünneplése és vidám játéka jellemezte.

A 3. évezred karneválja több napos jelmezes kavalkád, amely a tradícióknak, történelmi és régészeti kutatásoknak köszönhetően az eredetiségre helyezi a hangsúlyt oly módon,hogy emellett játszik, szórakoztat és történelmünkre tanít.

Carne Vale! Savaria-Szombathely polgárai, vendégei, húsz évszázad mai örökösei ünnepeljetek hát!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!